Stresszkezelés

ESZKÖZÖKET KAPOK, HOGY KÉPES LEGYEK ELKERÜLNI A STRESSZT.

A program célja olyan készségek megismerése és elsajátítása, melyek elősegítik a mindennapi stresszhelyzetek és konfliktusok kezelését. A tréning során a résztvevők kommunikációs készsége és önismerete is fejlődik. A tréning hatására hosszú távon fokozódik a résztvevők személyes hatékonysága.

Hogyan fogalmazzam meg a problémát és hozzak döntést?
Hogyan ismerjem fel és vezessem le feszültségeimet?
Hogyan oldjam meg kreatívan problémáimat és érvényesítsem érdekeimet?
Hogyan építsek ki kölcsönösen támogató kapcsolatokat?
Szeretném tudatosan csökkenteni a feszültségét és megőrizni az egészségemet.
Szeretnék megfelelni a munkahelyi kihívásoknak.
Szeretnék hatékonyabban kommunikálni.
Szeretném jobban megérteni saját és mások viselkedését.

Az utóbbi évek tudományos vizsgálatai egyértelműen igazolták, hogy a túlzott stressz negatív hatással van az egészségünkre. A stressz egészségkárosító hatása nemcsak a stressz mértékétől, hanem attól is függ, hogyan tudjuk kezelni a mindennapi élet során felmerülő konfliktusokat, az elkerülhetetlen stresszhelyzeteket.

A program keretében egyszerű, a mindennapokban jól alkalmazható stresszkezelő stratégiákat és kommunikációs technikákat sajátíthatunk el, melyekkel ez a képességünk jelentősen fejleszthető.

A készségfejlesztő program segítségével enyhíthetők, megelőzhetők a túlzott stresszel összefüggő kellemetlen testi és lelki tünetek, hosszú távon javul a személyes hatékonyság. A tréning 6-12 fős csoportban történik, így minden résztvevő számára kellő gyakorlási idő jut.

A program 2 napos.